X

Inicia sesión

Debes ser socio

Cerrar

Pulsa fuera para salir.

RECONEIXEMEN 03/10/2022

Gala de lliurament de la segona edició dels premis API

El proper divendres 7 d’octubre, l’Associació de Periodistes de Investigació (API) celebrarà la gala de lliurament de la segona edició dels premis en què es reconeixeran els millors treballs del 2021.

La cerimònia es realitzarà a les 12 del migdia a Barcelona, a l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals-Blanquerna. També serà transmesa en viu a través de Youtube.

Amb aquest guardó es vol fomentar el millor periodisme de investigació basat en històries que hagin tingut una influència significativa en la societat, mantenint alhora el nivell ètic i de bones pràctiques defensat des de l’API i inclòs al seu Codi de Bones Pràctiques.

En aquesta segona edició dels premis es van rebre més de 60 candidatures. Les temàtiques de les històries van posar especial èmfasi en la vacunació contra el COVID-19, la gestió irregular del pressupost públic, drets laborals i ús de criptomonedes. El guardó es divideix en tres categories: periodisme de recerca, periodisme de dades i periodisme local.

A més, la majoria dels treballs van ser publicats a plataformes digitals de mitjans espanyols, principalment en format escrit amb elements interactius i multimèdia. També hi ha documentals audiovisuals, llibres i podcasts entre els participants.

Jurat

Els guanyadors van ser elegits per un jurat presidit pel periodista i escriptor argentí, Martín Caparrós. El jurat també està compost pel sotsdirector del diari Ara i president del Grup Barnils, Enric Borràs; el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (FCRI) de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, Josep Lluís Micó; la periodista audiovisual (RTVE) i guanyadora del Premi API 2021, Carol Espona; la periodista de dades (La Vanguardia) Laura Aragó i la periodista i vocal de formació de l’API, Beatriz Gálvez Garcés.

Els treballs guanyadors seran anunciats a partir del 4 d’octubre. El/La guanyador(s) de cadascuna de les categories rebrà una estatueta dissenyada per l’escultor José Miguel Utande en exclusiva per a API.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals BlanquernaLibros.comBe OneAGAUtande y Libertad i Estrella Damm. A més a més, Renfe serà el transportista oficial d’aquesta edició.

API és l’Associació de Periodistes de Investigació, presidida pel mestre veterà de periodistes Antonio Rubio, integrada a la FAPE (la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya), i que compta amb més d’un centenar de socis.

El sitio web de la Asociación Periodistas Investiación utiliza cookies. Si sigues navegando das tu consentimiento y aceptas las cookies y nuestra política de cookies, pulsa en el enlace para más información.

ACEPTAR
Aviso de cookies